Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Μασκοφόροι ενδέχεται να είναι οι μαθητές για το νέο σχολικό έτος

Κάθε χρόνο λίγο πριν εγκατασταθεί ο μήνας Σεπτέμβριος οι μικροί μας φίλοι ανυπομονούσαν να πάρουν καινούριες σχολικές τσάντες και νέα σχολικά είδη για είναι πλήρως "επανδρωμένοι" για την νέα σχολική χρονιά!

Μασκοφόρους μαθητές ενδέχεται να δούμε σε λίγες εβδομάδες και στα ελληνικά σχολεία.
Πλέον ζούμε σε μια εποχή που κανένας μας δεν την περίμενε, η νέα εποχή μας "επιβάλλει" την μάσκα κατά του κορονοϊού. Ετσι οι μικροί μας φίλοι θα έχουν να σκεφτούν φέτος για το σχολικό έτος 2020-21 και για τα σχέδια που θα θέλουν να έχει πάνω η μάσκα τους!
Γιατί ας μην ξεχνάμε πως "όπου υπάρχει σύννεφο από πίσω υπάρχει και ένας ήλιος που περιμένει να βγει"!
Φυσικά και θα φοράνε μάσκες πολλαπλών χρήσεων με όμορφα σχέδια επάνω τους για να βιώσουν την εποχή του κορονοϊου με πιο παιχνιδιάρικη διάθεση.
Φέτος υπάρχουν δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα που αναφέρει πως: «Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Είναι σημαντικό τα παιδιά να ακολουθούν το κανονικό τους πρόγραμμα. Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν από την 1η Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να υποδεχτούν τα παιδιά μας». Το δεύτερο σενάριο είναι « αυτό που έχουμε ζήσει, το εκ περιτροπής. Εάν χρειαστεί, θα γίνει και αυτό», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουμε περίπου δύο εβδομάδες πριν μπουν τα παιδιά στο σχολείο. Θα δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσουμε» υπογράμμισε η  Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.
Τα γεγονότα φανερώνουν πως η μάσκα θα "κάνει την φιγούρα της" στα sos της λίστας με τα σχολική είδη!

e-evros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου